Торгівля в КНДР вмирає через деномінацію національної валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торгівля в КНДР вмирає через деномінацію національної валюти

Валюта
812
В зв'язку з деномінацією національної валюти КНДР торговельний оборот в країні істотно знизився, повідомляє Reuters, посилаючись на заяви торговців з прикордонного китайського міста Даньдун.
Як повідомляють китайські торговці, багато магазинів і ринки в Північній Кореї було закрито, бо їх господарі намагаються розібратися, якими будуть нові валютні правила і які ціни на товари встановить влада, що контролює всю економіку в країні.
"Наші клієнти чекають, коли стане відомо, яким буде новий обмінний курс", - заявив агентству один з китайських торговців медикаментами, котрий створив свій капітал на продажу вітамінів і харчових добавок в КНДР. "Через брак продуктів все в Північній Кореї продається з націнкою. Медикаменти продаються за ціною, що в 10 разів перевищує ціну в Китаї", повідомляє агентство.
Нагадаємо, що минулого тижня Північна Корея заявила про деномінацію вони за курсом 100:1. Уряд також ввів обмеження на суму, яку можна обміняти, тож заможні корейці ризикують позбутися своїх запасів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас