Немиря: Україна передала МВФ проект листа про наміри, погоджений урядом з НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Немиря: Україна передала МВФ проект листа про наміри, погоджений урядом з НБУ

Казна та Політика
429
Україна передала Міжнародному валютному фонду проект листа про наміри, погоджений урядом з Національним банком України. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Григорій Немиря, передає радіо "Свобода".
За його словами, проект листа про наміри підписали прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський і голова НБУ Володимир Стельмах, і його передали дирекції МВФ під час візиту делегації на чолі з Г.Немирею до Вашингтона 8 грудня.
Г.Немиря відзначив, що це дуже важлива інформація, оскільки вона свідчить, що позиції уряду і Нацбанку в питаннях продовження співпраці з МВФ погоджені.
При цьому, за його словами, підпис Президента України Віктора Ющенка під листом про продовження співпраці не знадобиться, і МВФ може вирішити надати Україні четвертий транш кредиту ще в цьому році.
Як заявив віце-прем'єр, рішення Президента підписати закон про мінімальні соціальні стандарти "фактично виключило його з числа учасників" процесу продовження співпраці з МВФ. "Президент сам став за тією межею", де працюють під час завершення перегляду програми співпраці, заявив Г.Немиря.
На початку листопада в МВФ заявляли, що продовження припиненої останнім часом програми співпраці з Україною можливе лише за умови консенсусу з цього питання всіх гілок української влади. Директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Кан навіть заявляв, що такий консенсус буде можливий хіба що вже після президентських виборів в Україні.
А в Секретаріаті президента заявляли, що В.Ющенко не підписуватиме лист про наміри про погодження дій української влади до МВФ, який потрібний для надання Україні четвертого траншу кредиту stand-by.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас