Французьким банкірам прийдеться сплатити 50-відсотковий податок із бонусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французьким банкірам прийдеться сплатити 50-відсотковий податок із бонусів

Казна та Політика
169
Президент Франції Ніколя Саркозі планує наслідувати приклад Великобританії і ввести одноразову виплату податку з бонусів банкірів цього року, повідомляє Financial Times. Французький уряд збирається включити 50% податку до бюджету на всі бонусні виплати, котрі перевищують 27 тис. євро.
Тепер Франція і Великобританія наполягають на тому, аби подібні податки були запроваджені на всій території єврозони. Один із чиновників у французькому уряді розповів Financial Times, що розмови про можливість введення податку тривали вже деякий час, але влада утримувалась від остаточного рішення, боячись підірвати привабливість Парижа як фінансового центру. "Тепер така перешкода зникла завдяки тому, що це було зроблено в Лондоні", - заявило джерело.
Нагадаємо, в середу Великобританія оголосила про те, що вводить одноразовий податок на бонуси службовцям фінансового сектора, обсяг яких перевищить 25 тис. фунтів стерлінгів. За словами лідерів Великобританії і Франції, "податок на бонуси має бути пріоритетним через те, що бонуси в 2009 р. з'явились багато в чому завдяки державній підтримці банківської індустрії".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас