Співробітниця люксембурзького банку отримала 8 років за крадіжку 16 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співробітниця люксембурзького банку отримала 8 років за крадіжку 16 млн євро

Кримінал
240
Колишня співробітниця люксембурзького відділення банку ING бельгійка Режін Лежен була визнана винною в шахрайстві і крадіжці у 108 клієнтів банку 16 мільйонів євро і засуджена на вісім років в'язниці, повідомляє в четвер люксембурзьке видання L'Essentiel.
Лежен була прийнята на роботу в банк близько 30 років тому, тоді він ще називався Credit Europeen. Вона швидко завоювала довіру керівництва і клієнтів банку. Проте після десяти років бездоганної роботи вона, за даними слідства, почала красти гроші клієнтів.
Як вдалось з'ясувати слідчим, працюючи операціоністом, вона приймала гроші, які люди приносили в банк, аби покласти на свій рахунок, і навіть видавала їм офіційні папери, підтверджуючі операцію внесення коштів, але зараховувалися ці гроші на рахунок самої Лежен.
Коли багатолітня афера розкрилася, Лежен відразу у всьому зізналась, проте повернути постраждалим удалось лише 700 тисяч євро, які були знайдені в її банківському сейфі.
"Я звичайно ж дуже жалкую про скоєне і ще за декілька місяців до того, як все розкрилося, я дуже сильно переживала", - заявила підсудна під час суду.
Адвокат Лежен залишився невдоволений вироком. На його думку, суд не взяв до уваги результати психологічної експертизи його підзахисної, згідно з якою її стан визнано "украй нестабільним".
Експерт-психіатр, який обстежував Лежен, також прийшов до висновку, що шахрайство "затягнуло жінку", а крадіжка "заповнювала в її житті брак кохання і вдячності".
Лежен за рішенням суду належить ще повернути пострадалим 1 мільйон євро збитку з відсотками.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас