Інфляцію пояснили тарифами ЖКГ і подорожчанням продуктів — Finance.ua

Інфляцію пояснили тарифами ЖКГ і подорожчанням продуктів

Казна та Політика
384
Міністерство економіки пов'язує зростання інфляції на 1,1% в листопаді з підвищенням цін на продовольчі товари і тарифів на житлово-комунальні послуги. Про це говориться в повідомленні Мінекономіки.
"Ціновий індекс в листопаді був сформований зростанням цін під впливом сезонних чинників на продовольчі товари (на 1,6%), а також підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги в основному за рахунок підвищення вартості гарячої води та опалення (2,3%)", - говориться в повідомленні.
Серед чинників, що стримували інфляційну динаміку в листопаді, Мінекономіки називає високий урожай зернових в нинішньому році, продовження тенденції припливу депозитів фізичних осіб в банківську систему (+1,5% за листопад), скорочення споживчого попиту. Мінекономіки відзначає, що зафіксований в листопаді 2009 року показник рівня інфляції (1,1%) є найнижчим листопадовим зростанням за останніх 7 років.
Міністерство не наводить жодної інформації відносно того, чи планує уряд переглядати свій інфляційний прогноз на 2009 рік, який зараз становить 9,5% при зростанні цін за січень-листопад 11,3%.
Нагадаємо, в листопаді інфляція становила 1,1%, за січень-листопад - 11,3%. Кабмін прогнозує інфляцію 9,5% за підсумками 2009 року.
За 2008 рік споживчі ціни зросли на 22,3%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас