Депутати пропонують відновити режим акумуляції ПДВ при продажі молока та м'яса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують відновити режим акумуляції ПДВ при продажі молока та м'яса

Казна та Політика
128
Депутати Верховної Ради Микола Присяжнюк (фракція Партії регіонів) і Катерина Ващук (фракція Блоку Литвина) пропонують парламенту відновити режим акумуляції податку на додану вартість при продажі сільськогосподарськими виробниками молока і м'яса переробним підприємствам.
Про це йдеться у законопроекті № 5416 "Про внесення змін до деяких законів України в частині підтримки агропромислового комплексу в умовах світової фінансової кризи", зареєстрованому в Раді 4 грудня.
Проект передбачає встановлення норми щороку при підготовці проекту бюджету на відповідний рік, починаючи з державного бюджету на 2010, передбачати, що сума ПДВ, яка сплачується до бюджету переробними підприємствами за реалізоване ними молоко і молочну продукцію, а також м'ясо і м'ясопродукти, прямує до спецфонду з подальшим використанням на здійснення доплат аграріям з розрахунку на одну корову.
Депутати вважають, що ця норма має бути відновлена в терміновому порядку.
Крім того, законопроектом пропонується продовжити без тимчасових обмежень спеціальний режим оподаткування ПДВ в сільському, лісовому господарствах і рибальстві.
В записці пояснення наголошується, що завдяки дії спецрежиму з ПДВ для аграріїв в 2009 році в їх розпорядженні залишиться 7,4 млрд. гривень.
Також депутати пропонують відновити дію фіксованого сільськогосподарського податку без тимчасового обмеження, припинити операції з давальницькою сировиною в зовнішньоекономічних стосунках, а також законодавчо забезпечити введення державних стандартів на м'ясну продукцію.
Як повідомляло агентство, Союз молочних підприємств просить Міністерство аграрної політики відновити режим акумуляції ПДВ при продажі аграріями молока і м'яса.
Конституційний Суд визнав неконституційним закон №639-VI "Про першочергові заходи відносно запобігання негативним наслідкам фінансової кризи і про внесення змін до деяких законодавчих актів" в редакції від 4 лютого.
20 березня Президент Віктор Ющенко направив до КС подання з проханням оцінити конституційність цього закону.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас