Шлапак: Шансу отримати черговий транш МВФ до завершення президентських виборів немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак: Шансу отримати черговий транш МВФ до завершення президентських виборів немає

Казна та Політика
351
Відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом неможливо до президентських виборів, вважає перший заступник голови Секретаріату президента Олександр Шлапак.
"При таких різних позиціях всередині української влади, я переконаний, відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом неможливе. Мінімум після 17 січня 2010 року, коли, можливо, буде нова політична конфігурація", - підкреслив він в інтерв'ю для "Дзеркала тижня".
Шлапак відзначив, що підписавши угоду з МВФ в липні цього року і авансом отримавши транш, Україна, окрім прийняття закону щодо спрощення процедури входження капіталу в банки, не виконала своїх зобов'язань.
При цьому Шлапак додав: "Уряд отримав "на халяву" 1,5 млрд. СПЗ, тобто 2 млрд. дол., або 16 млрд. грн., без будь-яких зобов'язань. МВФ не виставив навіть платіжних інструкцій щодо використання цих коштів - для погашення зовнішніх зобов'язань уряду з боргів або платежів за газ. Кошти пішли на покриття дефіциту бюджету, виплати пенсій тощо".
"Зараз питання стоїть так: давайте в черговий раз напишемо лист, посиплемо голову попелом і скажемо: "Ну, не вийшло у нас, пробачте нас ще раз, дайте нам ці гроші! А вже в 2010-му, після виборів, ми себе покажемо!" Приблизно такий текст був запропонований урядом", - пояснив Шлапак.
За його словами, президент готовий просити гроші в МВФ, якщо будуть виконані всі зобов'язання, підписані в липні цього року. "Виконаємо - тоді абсолютно маємо право розраховувати на черговий транш від МВФ", - підкреслив він.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас