Кандидатів у президенти викрили в підкупі виборців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кандидатів у президенти викрили в підкупі виборців

Казна та Політика
635
Комітет виборців України зафіксував перші порушення законодавства під час президентської кампанії, заявив глава правління Комітету виборців України Олександр Черненко.
"Чітко було видно під час епідемії, під час цього карантину, коли більшість штабів займалося тим, що безкоштовно доставляло маски або ліки, або проводило безкоштовно медичний огляд, що є наданням послуг. Це можна трактувати як підкуп виборців, і заборонено законом. Звичайно, не будемо говорити, що ці порушення дуже значні, що вони якимось чином впливають на результат", - сказав Олександр Черненко журналістам у Києві, додавши, що подібна агітація, що супроводжується безкоштовним або за зниженими цінами наданням товарів або послуг, фактично заборонена законом.
Залучення адмінресурсу у виборчій кампанії 2010 року, за словами Олександра Черненко, полягає у використанні службового становища для агітації, а також формування виборчих комісій, в організації зустрічей з кандидатом або якимись агітаційними заходами.
Експерт також заявив: "Поки ми ще не бачили тиски на виборців, конкретних порушень прав виборців. Поки ми говоримо про якісь м'які порушення, але про які необхідно говорити, щоб їх не було".
Разом з тим, як відзначив Олександр Черненко, довести причетність до такого роду агітації тих або інших штабів і накласти на них якісь санкції дуже складно. "Ми починаємо отримувати сигнали, поки не факти, а сигнали про можливу організацію безпосереднього грошового підкупу виборців напередодні, можливо, першого тури, або другого. Гроші ще ніхто не роздає, але ведеться певна підготовча робота", - сказав Олександр Черненко.
Раніше Олександр Черненко розповів про те, як Віктор Янукович і Юлія Тимошенко використають адмінресурс у передвиборній агітації.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас