Тимошенко: Оборонне виробництво в Україні профінансоване урядом на 100% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Оборонне виробництво в Україні профінансоване урядом на 100%

Казна та Політика
461
Оборонне виробництво в Україні профінансоване урядом на 100%. Про це заявила сьогодні прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко під час відвідин підприємства "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. А. А. Морозова", передає кореспондент РБК-Україна.
Прем'єр відзначила, що технічні характеристики танка "Оплот" відносно американського аналога - танка "Абрамс" на кілька порядків вищі." "Якщо Україна сьогодні може вийти на світові ринки і запропонувати танк краще, ніж сьогодні пропонує найсильніша країна в світі - я думаю, що це багато чого варте", - відзначила вона.
Як повідомлялося, в жовтні ц.р. прем'єр заявляла, що пріоритетним завданням бюджету в період кризи є підтримка виробництва, в т.ч. оборонної галузі. Вона нагадала, що в 2009 р. уряд виділив прямих витрат з держбюджету на оборонно-промисловий комплекс в 2 рази більше, ніж за попередній період.
"Треба розділяти політику, тому що всі ми кандидати в президенти і бюджет критикуватимуть всі, а нам треба робити справу. Тому ми з вдячністю сприймаємо критику, і працюватимемо, щоб армія могла отримувати достатньо озброєнь і наступного року", - сказала прем'єр.
Відзначимо, 8 жовтня ц.р. Президент України Віктор Ющенко заявив, що підхід до фінансування Збройних сил України повинен бути переглянутий. "Сьогодні є проблемою номер один, яка не просто стримує підготовку і навіть утримання Збройних сил, а серйозно руйнує моральний і патріотичний дух армії - це система урядового фінансування", - сказав Президент. Він звернувся до уряду з вимогою зробити все, щоб забезпечити повну суму фінансування Збройних сил відповідно до бюджету 2009 р.
Нагадаємо, Ющенко двома днями раніше ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 листопада 2009 р. "Про заходи щодо невідкладного покращення фінансування Збройних Сил України для подолання кризового стану їх боєздатності". Згідно з указом, необхідно збільшити фінансування Збройних сил України в 2009 р. для реалізації першочергових і найбільш важливих заходів. Зокрема, йдеться в указі, необхідно забезпечити фінансування заходів щодо розвитку ЗСУ, передбачених ухвалою Кабінету міністрів України від 15 квітня 2009 р. № 462 "Про затвердження розподілу в 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для створення, закупівлі і модернізації озброєння, військової і спеціальної техніки з державного оборонного замовлення у національних виробників", у розмірі 698,6 млн грн.
Зокрема, невідкладно - 60,0 млн грн на ремонт і модернізацію дванадцяти одиниць вертольотів Мі-8 і Мі-24; у тижневий термін - 638,6 млн грн на виконання дослідно-конструкторських робіт із створення багатофункціонального ракетного комплексу, перспективного корабля класу "корвет" і військово-транспортного літака Ан-70, модернізацію вертольота Мі-24 і закупівлю новітніх танків "Оплот", керованих приладів кумулятивного захисту, а також на ремонт вертольотів для участі в міжнародних миротворчих операціях.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас