Магера: Корекція списку виборців в день виборів - потенційне джерело фальсифікацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Магера: Корекція списку виборців в день виборів - потенційне джерело фальсифікацій

Казна та Політика
245
Можливість корегувати списки виборців безпосередньо в день виборів є джерелом можливих фальсифікацій і знаменує собою регрес в процесі забезпечення прозорості виборів, заявив в коментарі для "Дзеркала тижня" заступник голови ЦВК Андрій Магера.
"Попри те що КСУ заборонив відверто неконституційні норми закону про вибори президента, там залишилися пункти, які ну ніяк не в’яжуться із проведенням демократичних виборів. Один із них - можливість коригувати списки виборців у день виборів", - констатував Магера.
Він нагадав, що можливість корекції виборчих списків вже призводила до масових фальсифікацій під час попередніх президентських виборів.
"Ця норма була присутня в джентльменському наборі фальсифікацій 2004 року. Її вдалося вилучити із закону про парламентські вибори, - заявив заступник голови ЦВК. - Однак на президентських виборах ідеологи закону вирішили наступити на ті самі граблі".
На думку Магери, корекція списків в день виборів і на цей раз може привести до численних навмисних фальсифікацій.
"Зараз у реєстрі приблизно 36,5 мільйона виборців. Тож не дуже дивуйтеся, якщо в день голосування їх виявиться 37 мільйонів", - заявив він.
При цьому заступник голови ЦВК нагадав, що реєстр виборців на сьогодні значно покращено порівняно з 2007 роком.
"Реєстр справді не ідеальний. Але не можна впадати в крайнощі і казати, що він поганий. Так, є помилки, але, повірте, на цих виборах списки будуть значно якісніші, ніж 2007 року", - заявив Магера.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас