Томенко: ВР мусить не допустити створення нової Тендерної палати у сфері держзакупівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко: ВР мусить не допустити створення нової Тендерної палати у сфері держзакупівель

Казна та Політика
150
Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко, коментуючи розгляд у другому читанні законопроекту щодо закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти, відзначив, що парламент не повинен допустити створення нової Тендерної палати у сфері державних закупівель. Про це повідомляє прес-служба депутата.
М.Томенко відзначив, що нова редакція закону є демократичнішою і цивілізованішою, ніж попередня, бо в ній враховані і пропозиції уряду, і міжнародних експертів.
В той же час, заступник голови ВР відзначив, що в законопроекті міститься низка поправок депутатів від фракції Партії регіонів, які ставлять під сумнів функціонування ефективної некорупційної моделі державного управління у сфері державних закупівель. Зокрема, замість раніше існуючої Тендерної палати пропонується при Міністерстві економіки України створити орган оскарження з 14 осіб. Він відзначив, що 7 осіб з 14 представлятимуть органи державної влади - відповідні міністерства, відомства, Раду національної безпеки і оборони України, а 7 - так звані незалежні фахівці. При цьому, ці 7 незалежних фахівців включаються до складу органу оскарження за узгодженням з парламентським комітетом з питань економічної політики і комітетом ВР з питань фінансів і банківської діяльності.
М.Томенко нагадав, що комітет з питань економічної політики очолює член фракції Комуністичної партії України Олександр Ткаченко, а з питань фінансів і банківської діяльності - член фракції Партії регіонів Микола Азаров. "Такий непрозорий механізм формування дає підстави підозрювати, що певні політичні угруповання візьмуть повністю під контроль процедуру тендерних закупівель", - сказав він.
Окремо віце-спікер підкреслив, що повернення голосування за цю статтю кілька разів на вимогу фракції Партії регіонів підтвердило те, що вона ключова. В той же час, він назвав позитивним той факт, що парламент підтримав його пропозицію не голосувати за низку статей, які можуть привести до створення Тендерної палати.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас