Бундесбанк підвищив прогноз зростання ВВП Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бундесбанк підвищив прогноз зростання ВВП Німеччини

Казна та Політика
176
Бундесбанк підвищив прогнози зростання ВВП Німеччини, відзначивши, що перспективи економіки на наступні два роки "відчутно покращились", повідомляє агентство Bloomberg.
Згідно з прогнозом німецького ЦБ, ВВП країни збільшиться в 2010 році на 1,6%, в 2011 році - на 1,2%. У поточному році економіка ФРН, як очікується, скоротиться на 4,9%.
Червневий прогноз Бундесбанку передбачав зниження ВВП в 2009 році на 6,2% і стагнацію в 2010 році.
"Прогноз економіки Німеччини на наступні два роки відчутно покращився, - йдеться в повідомленні Бундесбанку. - Незважаючи на те, що зростання економіки підтримується широкими монетарними і фінансовими стимулами, після їх закінчення значнішої важливості набувають експорт, бізнес-інвестиції і приватне споживання".
Відновлення німецької економіки підтримує вихід єврозони з рецесії, що надає Європейському центральному банку (ЄЦБ) можливість поступово відкликати стимулюючі заходи. В четвер ЄЦБ заявив, що скоротить обсяги довгострокового кредитування банків наступного року.
ВВП Німеччині зріс у третьому кварталі 2009 року на 0,7% в порівнянні з другим кварталом, підйом економіки єврозони склав 0,4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас