Терьохін: Зараз немає сенсу вносити зміни до бюджету на цей рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Терьохін: Зараз немає сенсу вносити зміни до бюджету на цей рік

Казна та Політика
248
Сенс внесення змін до бюджету України наступного року пропав, тому що будь-які доходи від акцизів технологічно можуть з'явитися тільки наступного року. Таку думку висловив глава Комітету ВР з питань податкової і митної політики Сергій Терьохін.
За словами народного депутата, якщо закон "Про внесення змін до законів України "Про державний бюджет України на 2009 р." і "Про ставки акцизного збору на тютюнові вироби" і буде ще розглядатися, то лише у вигляді двох окремих законів.
С.Терьохін каже, що хоча доходи від акцизів розподіляти цього року вже недоцільно, але те збільшення видаткових статей бюджету, яке планувалося в законі, може бути враховане урядом при повторній подачі проекту бюджету наступного року. Це принаймні має бути на наступному сесійному тижні.
Глава комітету ВР підкреслює, що є рішення Конституційного суду України про те, що в законі про бюджет не можуть міститися податкові норми. "А по позиціях акцизного збору, якщо і будуть якісь поправки, то це буде окремий закон, який розглядатиметься вже наступного року. І, швидше за все, це станеться вже після виборів", - підсумував С.Терьохін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас