"Газпром" і ENI підписали меморандум про взаєморозуміння відносно проекту "Південний потік" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" і ENI підписали меморандум про взаєморозуміння відносно проекту "Південний потік"

Енергетика
164
Глава російського "Газпрому" Олексій Міллер і генеральний керівник італійської ENI Паоло Скароні підписали сьогодні меморандум про взаєморозуміння відносно проекту "Південний потік". Документ підписаний в рамках візиту президента Росії Дмитра Медведєва до Італії.
Як пояснив журналістам офіційний представник ВАТ "Газпром" Сергій Купріянов, в документі мовиться про входження в проект "Південний потік" французької енергетичної компанії Electricite de France (EdF). "В угоді мовиться, що "Газпром" і ENI підтримують входження французької компанії і домовилися в найкоротші терміни оформити операцію", - пояснив С.Купріянов. За його словами, трибічна угода може бути укладена протягом найближчих трьох місяців. Він також додав, що сума участі EdF не зафіксована в сьогоднішньому меморандумі.
Відповідаючи на питання про те, за рахунок чиєї частки EdF отримає свою частку в "Південному потоці", він відзначив: "Зараз краще посилатися на ті заяви, які зробили із цього приводу представники французької компанії". С.Купріянов нагадав, що раніше EdF заявила про те, що 10% в "Південному потоці" будуть передані їй за рахунок частки італійської ENI.
27 листопада ц.р. "Газпром" і EdF досягли домовленостей, по яких EdF отримає 10% в морській частині проекту газопроводу "Південний потік", внаслідок чого "Газпром" і EdF підписали меморандум про взаєморозуміння, що стосується участі Франції в газопроводі. В даний час "Газпрому" і ENI належить по 50% в South Stream AG - операторові морської ділянки "Південного потоку". Скільки належатиме "Газпрому" і ENI в проекті після входження в проект французької компанії, в даний час невідомо.
В цілях диверсифікації маршрутів експортних постачань природного газу "Газпром" спільно з італійським концерном EdF реалізує проект будівництва газопроводу через акваторію Чорного моря в країни Південної і Центральної Європи - проект "Південний потік". 15 травня 2009 р. "Газпром" і EdF підписали друге доповнення до меморандуму про взаєморозуміння від 23 червня 2007 р. про подальші кроки по реалізації проекту "Південний потік". Доповнення передбачає збільшення продуктивності морської ділянки газопроводу "Південний потік" з 31 до 63 млрд куб. м в рік, а також регулює питання маркетингу газу в рамках проекту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас