Парламент скасував мораторій на підвищення цін на ліки і вироби медпризначення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент скасував мораторій на підвищення цін на ліки і вироби медпризначення

Казна та Політика
650
Верховна Рада скасувала закон про мораторій на підвищення цін і тарифів на лікарські засоби і вироби медичного призначення.
Закон був прийнятий 20 жовтня 2009 року і повернений до парламенту президентом Віктором Ющенком з пропозицією його відхилити. Ініціативу президента підтримали 8 депутатів.
Разом з тим пропозицію подолати вето президента на цей закон підтримали 218 депутатів (для прийняття такого рішення необхідно 300 голосів).
За подолання вето проголосували 150 депутатів фракції Партії регіонів, 14 депутатів фракції БЮТ, 7 депутатів фракції НУ-НС, 27 депутатів фракції КПУ, 19 депутатів фракції Блоку Литвина і 1 позафракційний депутат.
Закон, який прийняв парламент, пропонував на період фінансової кризи, до встановлення розміру мінімальної зарплати і пенсії на рівні прожиткового мінімуму, до погашення заборгованості з виплати заробітної плати і грошового забезпечення студентів, курсантів і учнів ввести мораторій на підвищення цін на всі види лікарських засобів і виробів медичного призначення.
В законі пропонувалося, щоб лікарські засоби і вироби медичного призначення реалізувалися за цінами, встановленими державою до введення державної реєстрації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення. Такі лікарські засоби реалізувалися за цінами, які склалися станом на 1 липня 2008 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас