Податкові пільги стимулюють продажі автомобілів у Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкові пільги стимулюють продажі автомобілів у Китаї

Казна та Політика
168
Міністерство фінансів Китаю і Національна комісія з розвитку і реформ продовжать дію податкових пільг на придбання автомобілів наступного року, повідомляє діловий журнал ChinaPRO. До цього кроку їх підштовхнули статистичні дані, що свідчать про зростання продажів машин в КНР.
За задумом китайських чиновників, пільги також розповсюдяться на моделі з двигунами більше 1,6 літра. Знизяться ставки податків на автомобілі з меншим об'ємом мотора або з малою кількістю шкідливих викидів.
Нагадаємо, податок на покупку машини з двигуном менше 1,6 літра в Китаї був знижений в січні поточного року з 10 до 5% від вартості автомобіля. Відтоді щомісячне зростання продажів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року коливалося від 50 до 90%. За прогнозами аналітиків, всього за 2009 рік в Китаї буде продано 13,5 млн. автомобілів - на 44% більше, ніж роком раніше - тоді було продано 9,4 млн. машин.
В перший же день після введення податкових пільг продажі машин в Китаї подвоїлися. За прогнозами експертів, наступного року продажі автомобілів в КНР знизяться, в порівнянні з поточним роком, на 40%. Експерти пов'язують це з "насиченням ринку" і високим рівнем продажів у поточному році.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас