Рубіні: Дубайська криза нагадує про вразливість світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рубіні: Дубайська криза нагадує про вразливість світової економіки

Казна та Політика
797
Спроби Дубаї реструктуризувати борг є нагадуванням про те, що світова економіка уразлива до можливості спаду, вважає професор економіки нью-йоркського університету Нуріель Рубіні, який передбачив останню фінансову кризу.
"Хоча фінансові проблеми Dubai World не стали сюрпризом і відносно незначні, враховуючи глобальні кредитні втрати, вони є нагадуванням про те, що слабкі місця і диспропорції, які зробили вклад до кредитного краху, не зникли", - наводить його слова агентство Bloomberg.
"Неочікуваний ракурс проблем нагадав інвесторам, що поки що не все добре в світовій фінансовій системі", - зазначив професор.
Уряд Дубаї 25 листопада заявив про те, що хоче відстрочити виплати з боргів холдингової держкомпанії Dubai World, що викликало негативну реакцію практично на всіх світових фондових ринках.
У вівторок побоювання дещо зменшились після того, як Dubai World заявила, що шукає можливості для перенесення термінів виплат менш ніж для половини своїх зобов'язань. Це зменшує потенційний збиток для банків, які володіють боргами дубайської компанії і які поки що повністю не відновились від збитку, завданого кризою.
В кінці листопада директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан висловив думку, що банки, котрі постраждали від кризи, ще не розкрили дані про приблизно половину своїх збитків за цей час. "На нашу думку, ми знаходимося в такій ситуації, коли про багато збитків банків ще не відомо, - заявив він. - Визначити, скільки точно, дуже складно, але давайте скажемо, що приблизно половина".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас