ДПАУ пропонує стягувати податок на прибуток щомісяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ пропонує стягувати податок на прибуток щомісяця

Казна та Політика
4794
Державна податкова адміністрація України (ДПАУ) пропонує запровадити щомісячну сплату податку на прибуток. Це передбачено в законопроекті "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України", яким, зокрема, пропонується внести зміни до Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств".
"Протягом звітного року платники податків, за винятком нерезидентів і виробників сільськогосподарської продукції, платять до бюджету щомісячно податок на прибуток, визначений як 1/12 сум нарахованого податку на прибуток за попередній календарний рік, проіндексований на індекс інфляції попереднього календарного року", - говориться в оприлюдненому на сайті відомства документі.
Законопроектом пропонується визначити, що податок на прибуток платиться до бюджету до 20 числа кожного календарного місяця, а платники податків в терміни, визначені законом, подають до податкового органу податкову декларацію про прибуток за річний звітний період.
У випадку, якщо сума сплаченого податку перевищує суму податкових зобов'язань за звітний період, то ДПАУ пропонує різницю не переносити в зменшення податкових зобов'язань майбутніх податкових періодів.
Податкова служба також вважає, що у валові витрати повинні включатися лише ті суми коштів, використаних на оплату праці найнятих робітників, з яких сплачений до бюджету податок з доходів фізичних осіб.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас