Orlen Lietuvos заявила про наявність недобросовісної конкуренції на українському ринку нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Orlen Lietuvos заявила про наявність недобросовісної конкуренції на українському ринку нафтопродуктів

Енергетика
363
Нафтовий холдинг Orlen Lietuva заявив про наявність недобросовісної конкуренції на українському ринку нафтопродуктів. Як повідомив керівник представництва компанії в Україні Ігор Майстренко, українські імпортери литовського палива скаржаться на зниження продажів через появу на ринку компоненту автомобільних бензинів КБ-92 і КБ-95 Кременчуцького НПЗ. Нове паливо за своїми характеристиками фактично ідентично бензину А-92 і А-95, але обкладається зниженим акцизом (20 євро замість 110 євро за т).
"Українські трейдери вже сумніваються в здатності забезпечити колишній рівень закупівель литовського продукту", - підкреслив І.Майстренко. У 2009 р. концерн має намір поставити до України близько 600 тис. т бензину і дизпалива у порівнянны з 496 тис. т в 2008 р. Продаж нафтопродуктів за заниженими цінами є порушенням конкуренція, вважає начальник прес-служби Антимонопольного комітету України Богдан Якимюк.
"Встановлення як завищених, так і занижених цін покупки або реалізації товару, які неможливо було б встановити за умови існування конкуренції на ринку, розцінюються як ознаки зловживання монопольним положенням", - сказав він. При цьому Б.Якимюк не коментував, чи планує АМКУ робити які-небудь заходи реагування на повідомлення преси про порушення на ринку нафтопродуктів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас