Тігіпко: Подорожчання газу - виклик для держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Подорожчання газу - виклик для держави

Енергетика
490
Якщо формула розрахунку ціни газу для України не буде відкоректована, наступного року цілі галузі промисловості виявляться збитковими. Так кандидат в президенти Сергій Тігіпко прокоментував інформацію про прогнозні середньорічні ціни на газ, які "Нафтогаз України" направив у Мінекономіки і Мінпаливенерго, повідомили в прес-службі Тігіпка.
В повідомленні вказується, що ці ціни будуть використані для підготовки прогнозних макроекономічних показників на 2010 рік, зокрема, параметрів держбюджету. Розрахунковий коридор ціни газу складає $295-337 за тис. кубометрів.
"Навіть оптимістичний сценарій припускає, що газ серйозно подорожчає, - каже політик. - Це зробить нерентабельною роботу найбільших металургійних, хімічних підприємств, а також більшості енергогенеруючих компаній". На думку політика, в цій ситуації у держава має лише два виходи: або різко підвищити ціни на енергоносії для населення і промисловості, або ініціювати переформатування газових контрактів з "Газпромом". "Якщо уряд і парламент не зроблять ні того, ні іншого і продовжать фінансувати дефіцит коштів за рахунок нових кредитів, збанкрутують вже не підприємства, а вся країна", - упевнений Сергій Тігіпко.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас