Точка зору: Зовнішній фон сприятливий для позитивного початку зими на українському фондовому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Зовнішній фон сприятливий для позитивного початку зими на українському фондовому ринку

Фондовий ринок
426
Сприятливий зовнішній фон вказує на позитивний початок зимового сезону на українському фондовому ринку. Таку думку висловила начальник аналітичного відділу компанії "Проспект Інвестментс" Олена Євдоченко.
За її словами, вітчизняні індекси показали зростання в першій половині сьогоднішнього дня на тлі помітного поліпшення зовнішньої кон'юнктури та обнадійливих повідомлень про поліпшення ситуації з фондом Dubai World. Позитивом для ринків стали новини про те, що Центробанк ОАЕ пообіцяв підтримати банки, що діяли в країні, в разі банкрутства Dubai World, що допомогло розрядити розжарену обстановку навколо даного питання, пояснила аналітик. З іншого боку, вважає вона, що "незважаючи на те, що проблеми з Dubai World здаються обмеженими, небезпека їх поширення може викликати певні побоювання в інвесторів, що позначиться на їх апетиті до ризикових інструментів".
Крім того, відзначила О.Євдоченко, підтримку ринкам надала сильна статистика з Азії. Зокрема, активність у виробничому секторі Китаю зросла до найвищого значення з квітня 2004 року - до 55,7 пункту з 55,4 в жовтні, повідомила аналітик. Крім того, додала вона, Центробанк Японії має намір збільшити програму викупу облігацій. "Іншими словами, боротьба з кризою шляхом надання фінансовій системі необмежених обсягів ліквідності триває", - підкреслила О.Євдоченко.
За словами аналітика, поточний тиждень насичений статистичними даними зі США, відповідно, подальша динаміка на світових фондових майданчиках залежатиме від характеру цих даних. Сьогодні увечері очікується інформація щодо Індексу ділової активності в США (ISM) за листопад (прогнозується 55) і щодо витрат на будівництво, відзначила вона.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас