АМКУ оштрафував двох фармдистриб’юторів на 130 тис. грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував двох фармдистриб’юторів на 130 тис. грн.

534
Донецьке обласне відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) оштрафувало ТОВ "Чорнобиль-допомога" і ДКП "Фармація" (обидві - Донецьк) на загальну суму 130 тис. грн. за порушення антимонопольного законодавства. Як повідомляється в прес-релізі АМКУ, "Чорнобиль-допомога" оштрафована на 100 тис. грн., завищувала ціни на лікарські засоби "протигрипозної" групи, зокрема, на "Афлубін" і "Анаферон".
Прес-служба з посиланням на в.о. глави комітету Олександра Мельниченка вимагає у компанії знизити ціни на препарати "протигрипозної" групи і виконати ще низку вимог. Інакше АМКУ готовий посилити штрафні санкції до компанії.
Як інформує прес-служба комітету, компанія "Фармація" оштрафована на 30 тис. грн. за зловживання монопольним становищем.
За даними комітету, вона також завищувала ціни на лікарські засоби, зокрема "Промедол", "Омнопон", "Феназепам", "Фенатіл", "Сібазон", "Бупренорфін" і "Морфін".
Торгова надбавка, за інформацією комітету, на ці препарати у "Фармації" в різні періоди 2008-2009 років коливалася в межах 90-130%, що значно перевищувало торговельну надбавку на інші медпрепарати, які також реалізовувало підприємство, і торговельні надбавки інших суб'єктів цього ринку.
"В процесі розгляду справи ДКП "Фармація" визнало порушення і зменшило розмір торговельної надбавки на вказані препарати на 60%", - повідомив комітет.
Крім того, АМКУ інформує, що "Фармація" реалізовувала лікувальним закладам однакові лікарські засоби за різними цінами без вагомих причин.
Як повідомлялося, на початку листопада О.Мельниченко повідомив, що комітет порушив справи стосовно 72 учасників фармацевтичного ринку країни за підозрою в завищенні цін на медичні препарати.
Масові перевірки на фармринку АМКУ почав у період ажіотажного попиту населення на лікарські препарати (особливо "протигрипозної" групи), після оголошення в Україні епідемії грипу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас