Продажі нових автомобілів у Японії впали до рекордно низького рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі нових автомобілів у Японії впали до рекордно низького рівня

575
Продажі нових автомобілів у Японії впали до рекордно низького рівня за останні 38 років, сказано в повідомленні Японської асоціації продавців автомобілів. Очікується, що в 2009 році вперше за 38 років кількість проданих в країні нових автомобілів не перевищить 3 млн.
Підставою для такого прогнозу слугують дані за 11 місяців з січня по листопад поточного року. Протягом цього терміну в Японії продано 2 млн 670 тис. 611 машин, що на 11,8% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Для порівняння, в рекордному 1990 року автопром країни реалізував майже 6 млн машин.
Продажі легкових автомобілів впали на 8,8%, вантажних - на 33,2%. За останні місяці показники по легкових автомобілях пішли вгору через зростання популярності "екологічно чистих" машин з гібридними двигунами, придбання яких заохочується урядом за допомогою системи знижок і дотацій. Це особливо помітно на прикладі моделей Prius компанії Toyota Motor Corp. і Insight компанії Honda Motor Co. Як і раніше, японці полюбляють і розкішні тойотівські Lexus.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас