Співробітників банків Великобританії з доходом понад 1 млн фунтів стерлінгів зачеплять посилення правил розкриття інформації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співробітників банків Великобританії з доходом понад 1 млн фунтів стерлінгів зачеплять посилення правил розкриття інформації

127
Міністерство фінансів Великобританії має намір ввести ще жорсткіші вимоги до розкриття інформації про банківські бонуси, ніж ті, які запропонував минулого тижня колишній чиновник британського ЦБ і старший консультант Morgan Stanley Девід Уокер, пише Financial Times.
Рекомендації Д.Уокера містили вимогу про розкриття з 2010 року інформації про всіх співробітників банків, що заробляють більше 1 млн фунтів стерлінгів ($1,6 млн) на рік. При цьому, на думку експерта, компенсації таких топ-менеджерів треба розділити на декілька груп з різними правилами розкриття інформації: від 1 млн фунтів до 2,5 млн фунтів на рік, від 2,5 млн фунтів до 5 млн фунтів на рік і понад 5 млн фунтів на рік.
"Думаю, ми можемо піти далі, ніж він (Д.Уокер) запропонував", - заявив міністр фінансів Великобританії Алістер Дарлінг. Можливо, нові вимоги регуляторів поширяться і на компенсаційні пакети меншого обсягу, додав він. Також розглядається можливість використання вужчих груп, ніж запропонував Д.Уокер.
Крім цього, обговорюється питання про обов'язкове щорічне переобрання всіх директорів фінкомпаній. Декілька представників міністерства фінансів і інших регулюючих і наглядових відомств Великобританії у фінансовому секторі висловилися на користь такої ініціативи.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас