Світовий банк покарав російську філію Siemens за корупцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк покарав російську філію Siemens за корупцію

955
Світовий банк усунув на чотири роки дочірнє підприємство німецького концерну Siemens в Росії - Limited Liability Company Siemens - від участі в тендерах на отримання замовлень. Як повідомляє агентство dpa, рішення прийнято у зв'язку з тим, що компанія в процесі реалізації проекту в Росії (Розвиток транспортної інфраструктури в Москві) була викрита в причетності до "корупційної практики і фінансових махінацій". За наявними даними, в 2005 і 2006 року хабарів було виплачено близько 3 мільйонів доларів.
Агентство Reuters нагадує, що корупційний скандал навколо Siemens став найбільшим в історії Федеральної Республіки. Як з'ясували слідчі органи Німеччини і США, в період з 2000 до 2006 року з "чорних кас" на підкуп чиновників було витрачено близько 1,3 мільярдів євро. Гроші призначалися на хабарі представникам владних структур в різних країнах ради отримання контрактів. Під час розслідування обставин цієї справи у відставку були відправлені декілька високопоставлених керівників концерну. Проти деяких з них було почато судовий розгляд.
Намагаючись врегулювати конфлікт, влітку минулого року Siemens запропонував Світовому банку компроміс, пообіцявши протягом 15 років виділяти щороку п'ять мільйонів євро на боротьбу з корупцією. Кошти мали прямувати у громадські фонди, неурядові організації, а також ООН. Німецький концерн також висловив готовність на два роки добровільно відмовитися від участі в реалізації проектів, що фінансуються Світовим банком.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас