Безробіття в єврозоні в жовтні залишалося максимальним за 11 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття в єврозоні в жовтні залишалося максимальним за 11 років

302
Безробіття в країнах єврозони в жовтні залишалася на рівні 9,8% - максимальному за 11 років, незважаючи на вихід найбільших економік регіону з рецесії, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані Статистичного управління Європейського союзу.
У вересні, згідно з уточненими даними, безробіття склало 9,8%, а не 9,7%, як повідомлялося раніше. Аналітики чекали, що в жовтні показник опиниться на рівні 9,8%.
В третьому кварталі цього року ВВП єврозони зріс на 0,4%, але відновлення економіки залишається слабким і невпевненим.
В той же час найбільші компанії регіону, зокрема провідна сталеливарна компанія Німеччини ThyssenKrupp, найбільший світовий виробник друкарських машин Heidelberger Druckmaschinen, а також німецькі підрозділи General Motors продовжують скорочувати робочі місця. В п'ятницю ThyssenKrupp повідомив про скорочення 20 тис. співробітників до кінця вересня наступного року. Deutsche Bank має намір звільнити близько 2 тис. осіб до кінця 2012 року. У вересні керівництво найбільшої авіакомпанії Європи Air FRANCE-KLM заявило про намір звільнити 1,5 тис. співробітників.
"Європейська економіка показує все ще слабкі ознаки відновлення, на шляху її сильного і упевненого зростання, як і раніше, залишаються серйозні перешкоди, внаслідок чого вірогідність нових спадів зберігається", - відзначає аналітик IHS Global Insight Говард Арчер.
Максимальне безробіття серед держав єврозони в жовтні було зафіксоване в Іспанії (19,3%). У Австрії та Нідерландах безробіття перебуває на мінімальних рівнях серед 16 країн зони євро - 4,7% і 3,7% відповідно. Загальне число безробітних в єврозоні в жовтні зросло на 134 тис. - до 15,57 млн осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас