Ющенко ветував закон, котрий визначає розмір грошової компенсації за моральний збиток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко ветував закон, котрий визначає розмір грошової компенсації за моральний збиток

Казна та Політика
1139
Президент України Віктор Ющенко ветував закон "Про внесення змін до статті 23 Цивільного кодексу України про відшкодування морального збитку".
Президент повернув закон до Верховної Ради і запропонував його відхилити, повідомляє його прес-служба.
Як повідомлялося, за закон "Про внесення змін до статті 23 Цивільного кодексу України про відшкодування морального збитку" проголосував 17 листопада 2009 року 281 народний депутат.
Президент зазначає, що розмір грошового відшкодування морального збитку, згідно із законом, визначається судом, зокрема, залежно від статусу особи, якій завдано збитку, а також матеріального становища особи, яка завдала збитку.
Ющенко підкреслює, що це суперечить Конституції України, за якою всі люди рівні в правах, забороняються привілеї або обмеження за ознаками, зокрема соціального походження, майнового стану.
Президент зазначає, що новою редакцією частини третьої статті 23 Цивільного кодексу замість конкретних критеріїв (зокрема, характеру правопорушення, глибини фізичних і душевних страждань, міри провини особи) вводяться критерії оцінні - статус особи, якій завдано збитків і матеріальне становище особи, яка заподіяла збиток.
Ющенко підкреслює, що наслідком такої невизначеності може стати різне і неоднозначне трактування цієї норми судами при розгляді відповідних справ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас