НБУ проти монополізації ринку охоронних послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ проти монополізації ринку охоронних послуг

Валюта
381
Національний банк України (НБУ) проти монополізації ринку охоронних послуг Державною службою охорони (ДСО) при Міністерстві внутрішніх справ України (МВС), повідомляється на веб-сайті Нацбанку.
"Незмінною залишається позиція НБУ, Асоціації українських банків і Асоціації Український кредитно-банківський союз відносно недоцільності внесення банків до переліку об'єктів, які підлягають обов'язковій охороні підрозділами ДСО при МВС України, тому що монополізація ринку охоронних послуг суперечить законодавству України, призведе до різкого подорожчання охоронних послуг і зниження їх якості", - вказується в повідомленні.
За даними НБУ, аналогічної позиції дотримується Антимонопольний комітет, міністерства економіки і юстиції України.
В повідомленні також наголошується, що НБУ стурбований нападами на банки України.
НБУ нагадує, що для протидії злочинним посяганням на цінності банків і їх клієнтів Нацбанк встановив жорсткіші норми, спрямовані на посилення рівня захисту коштів і створення безпечних умов роботи інкасаторів.
Згідно із повідомленням, нові норми передбачають, серед іншого, встановлення систем відеоспостереження та елементів куленепробивних конструкцій на робочих місцях касирів, обов'язкове впровадження використання броньованого автотранспорту під час перевезення валютних цінностей і тому подібне.
"В умовах фінансово-економічної кризи, збиткової діяльності, погіршення фінансового стану банків України реалізація нових норм вимагає від банків значних коштів, тому нормативно-правовими актами НБУ передбачено поступове поетапне забезпечення їх виконання", - резюмується в повідомленні.
Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко в листопаді заявив, що по країні йде хвиля успішних розбійних нападів на банки. При цьому, на його думку, в цьому винні в першу чергу самі банкіри, які економлять на заходах безпеки.
За його даними, в Україні розкривається приблизно 50% розбійних нападів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас