Dubai World повідомив про початок переговорів про реструктуризацію, заспокоївши ринки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Dubai World повідомив про початок переговорів про реструктуризацію, заспокоївши ринки

511
Інвестфонд Dubai World, перервавши мовчання, що тривало декілька днів, в ніч на вівторок повідомив, що почав "конструктивні" переговори з кредиторами про реструктуризацію боргів на $26 млрд, що становить приблизно половини від загальної суми його заборгованості, повідомляє Financial Times.
В план реструктуризації, згідно із повідомленням, увійдуть борги двох девелоперських компаній конгломерату - Nakheel і Limitless, в той же час інші чисельні компанії групи залишаться осторонь, оскільки їх фінансове становище стабільне. Dubai World також повідомив, що розглядає можливість продажу частині активів для зниження кредитного навантаження.
Dubai World, одне з найбільших держпідприємств емірату Дубаї (ОАЕ), що активно працює, зокрема, у сфері нерухомості, минулого тижня попросило в інвесторів відстрочення виплати боргових зобов'язань до травня наступного року, викликавши обвал на світових ринках.
Вслід за цим в понеділок глава міністерства фінансів емірату Абдулрахман ас-Салех заявив, що уряд Дубаї не гарантує борги Dubai World.
"Компанія отримала фінансування виходячи з графіка здійснення проекту, а не державних гарантій, - сказав він. - Кредитори повинні узяти на себе частину відповідальності".
Місцевий фондовий ринок впав в понеділок більш ніж на 7%.
В той же час оголошення про початок переговорів про реструктуризацію стало для ринків хорошою новиною, вселивши надію, що проблеми дубайської компанії залишаться локальною подією.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас