Банк "Надра" погодив з кредиторами умови реструктуризації єврооблігацій на суму $175 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Надра" погодив з кредиторами умови реструктуризації єврооблігацій на суму $175 млн

Кредит&Депозит
1116
Банк "Надра" (Київ) погодив з кредиторами умови реструктуризації єврооблігацій на суму $175 млн
"24 листопада Надра Банк домовився і підписав відповідні документи про умови реструктуризації єврооблігацій на суму $175 млн. В результаті переговорів Надра Банку з ключовими власниками єврооблігацій були досягнуті домовленості про умови і терміни проведення реструктуризації", - говориться в повідомленні прес-служби банку.
Згідно із документом, погоджувальне рішення складається з трьох частин: часткова, обмежена за сумою одноразова виплата; списання частини боргу; випуск нових облігацій з тривалим терміном погашення на решту кредиту з певним пільговим періодом.
Радником цієї угоди про реструктуризацію єврооблігацій виступив інвестиційний банк UBS. Детальні умови угоди сторони не розголошують.
"Для закінчення процесу реструктуризації зовнішньої заборгованості Надра Банку залишилося досягти домовленості з комітетом кредиторів. Робота в цьому напрямі на сьогоднішній день продовжується", - резюмується в повідомленні.
Як повідомлялося, проблемний банк "Надра" претендує на рекапіталізацію за участю держави. Завершення переговорів із зовнішніми кредиторами про реструктуризацію заборгованості є однією з ключових умов для цього.
В Національному банку України (НБУ) вважають, що фінансова установа зможе виконати умови для проведення рекапіталізації за рахунок бюджетних коштів. При цьому за даними НБУ, кредитно-фінансова установа в цілому реструктуризувала більше 70% сукупної заборгованості.
Банк "Надра" влітку 2008 року розмістив трирічні єврооблігації на $175 млн з погашенням в 2010 році. В цілому, за даними НБУ, зовнішня заборгованість банку становить більше $800 млн.
Банк "Надра" заснований в 1993 році. На початок жовтня 2009 року його найбільшими акціонерами залишалися Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (обидва - Кіпр, 30,7406%). Згідно з даними НБУ, на 1 жовтня 2009 року за розміром загальних активів (25,893 млрд грн.) банк "Надра" займав 11-е місце серед 182 діючих банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас