В єврозоні припинилась дефляція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В єврозоні припинилась дефляція

Казна та Політика
648
В листопаді 2009 року в єврозоні буде, за попередніми даними, зафіксована інфляція на рівні 0,6 відсотка в річному вирахуванні.
Про це повідомляється в офіційному прес-релізі агентства Eurostat. Для порівняння, в жовтні дефляція становила 0,1 відсотка.
Eurostat традиційно повідомляє оцінку інфляції в кінці місяця, а на початку наступного дає детальну інформацію про конкретні країни, що входять до єврозони.
Дефляція в Європі стала наслідком фінансово-економічної кризи, в результаті якої попит на багато товарів різко знизився, через що підприємці змушені були знижувати ціни. З іншого боку, сильнішій дефляції перешкодило подорожчання нафти, що поновилось навесні 2009 років.
Зазвичай дефляція вважається однією з ознак рецесії, але і від дуже високої інфляції економіка також страждає. Багато економістів висловлювали побоювання, що в багатьох розвинених країнах світу інфляція найближчими місяцями різко прискориться, оскільки уряди вжили безпрецедентних заходів із пожвавлення кредитного ринку, заливши в економіку ЄС мільярди "дешевих" євро та опустивши базову ставку до рекордного мінімуму.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас