Опитування: 50% забезпечених громадян негативно оцінюють економічну ситуацію в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: 50% забезпечених громадян негативно оцінюють економічну ситуацію в Україні

795
Українці економічну ситуацію в країні оцінюють негативно, але живуть непогано, свідчать результати четвертої хвилі дослідження Touchpoll Ukraine населення з доходом від 3000 грн. на місяць і більше на одного члена сім'ї.
Як повідомили Кореспондент.net у компанії, більше половини (51%) забезпечених українців вважає економічну ситуацію в країні поганою і дуже поганою - 35% і 16% відповідно.
Експерти відзначають, що ще 42% респондентів оцінюють ситуацію в Україні як середню, а 7% - як хорошу. Проте 44% респондентів чекають, що в найближчі три місяці ситуація зміниться на гірше.
Тим часом, кажуть в Touchpoll Ukraine, майже 60% українців з доходом 3000 грн. на місяць і більше на одного члена сім'ї оцінюють матеріальний стан своєї сім'ї як нормальний, ще 30% - як хороший і 4% як дуже хороший.
Згідно з результатами дослідження, при цьому тільки 7% респондентів вважають, що матеріальний стан їхніх сімей поганий і дуже поганий.
"Виходячи з результатів регулярного дослідження, можна констатувати, що як оцінка матеріального положення сімей з позначеним рівнем доходу, так і оцінка економічної ситуації в країні значно покращились у порівнянні з весною цього року", - розповідає Дмитро Карпенко, виконавчий директор компанії Touchpoll Ukraine.
За його словами, ці показники прямо впливають на підвищення купівельної активності забезпеченого населення країни.
Дослідження проводила компанія Touchpoll Ukraine в жовтні 2009 року. Вибірка (N=1207 респондентів) репрезентативна для населення міст від 100 тисяч осіб, з доходом на члена сім'ї 3000 грн. на місяць і вище.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас