Путін: Renault внесе до АвтоВАЗу 300 млн євро у вигляді технологій, можливо, прямих інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Renault внесе до АвтоВАЗу 300 млн євро у вигляді технологій, можливо, прямих інвестицій

Казна та Політика
189
Французький концерн Renault внесе до ВАТ "АвтоВАЗ" 300 млн євро у вигляді технологій, і, можливо, прямих інвестицій, повідомив на прес-конференції в п'ятницю в Парижі прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.
"Renault бере зобов'язання з інвестицій в 300 млн євро у вигляді технологій і в майбутньому, можливо, в матеріальних коштах. Ми не виключаємо збільшення частки Renault. Поки такої домовленості немає, але ми готові розглянути цю пропозицію, - повідомив він. "Renault залишається партнером "АвтоВАЗу". Є домовленість, що частка Renault не знижуватиметься, але може зрости", - додав Путін.
Водночас російська держава надасть підтримку "АвтоВАЗу" у розмірі 50 млрд рублів, може капіталізувати раніше виданий кредит на 25 млрд рублів, повідомив прем'єр. "Російський уряд надасть необхідні ресурси на вирішення питань соціального характеру і розвиток компанії, в загальному обсязі - 50 млрд рублів. Можливо, ми капіталізуємо раніше виданий кредит і обсяг підтримки становитиме 75 млрд рублів.", - сказав він.
В свою чергу глава "Ростехнологий" Сергій Чемезов уточнив, що Renault інвестує в "АвтоВАЗ" 240 млн євро, Nissan - 60 млн євро, надавши йому технології. "240 млн євро йде в капіталізацію у вигляді устаткування від Renault і 60 млн євро від Nissan", - сказав він.
Відповідаючи на питання про те, чи отримає "АвтоВАЗ" "прямий кеш" від Renault-Nissan, Чемезов зазначив, що "кешем "АвтоВАЗ" отримає 50 млрд рублів від "Ростехнологий".
Renault належить 25% плюс одна акція "АвтоВАЗу", такими ж пакетами володіє "Тройка Диалог" і "Росстехнологии".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас