Держкомстат, Мінекономіки, МІнфін та НБУ використали 53,7% коштів із 32 млн грн на проект розробки системи держстатистики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держкомстат, Мінекономіки, МІнфін та НБУ використали 53,7% коштів із 32 млн грн на проект розробки системи держстатистики

Казна та Політика
206
Рахункова палата провела аудит ефективності використання запозичених в Міжнародного банку реконструкції і розвитку (МБРР) коштів на суму 32 млн дол. на реалізацію проекту "Розробка системи державної статистики для моніторингу соціально-економічного розвитку", виконавцями якого є Держкомстат, Мінекономіки, Мінфін і НБУ.
Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати України. За результатами перевірок, встановлено, що із запозичених 32 млн дол. за 4,5 роки використано лише 53,7%. "Фактично реалізація Проекту призвела до додаткового бюджетного фінансування установ, для яких на 16 млн дол. була куплена комп'ютерна і інша оргтехніка і яким в 157 тис. дол. обійшлося навчання працівників англійської мови", - говориться в повідомленні відомства.
Більшість заходів в рамках 78% контрактів, які реалізуються або вже завершені Держкомстатом, НБУ, Мінекономіки і Мінфіном, не мають жодного реального впливу на результативність проекту, наголошується в документі Рахункової палати. Як наслідок, проект продовжений ще на рік, а фінансові втрати у вигляді комісійних за зобов'язання на невикористану своєчасно частину коштів вже перевищили 1 млн грн.; еквівалент запозичення на момент його отримання становив 162 млн грн., а на сьогодні він вже становить 350 млн грн., і вартість запозичення зростає.
За результатами перевірок, колегія Рахункової палати звернулась до Верховної Ради України з пропозицією припинити надалі надання дозволів на такі запозичення. Кабміну рекомендовано зменшити обсяги запозичення за рахунок невикористаної її частини.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас