Баррозу майже сформував свою нову команду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу майже сформував свою нову команду

Казна та Політика
190
Глава Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу може вже в п'ятницю оголосити склад своєї нової команди, багато з членів якої, перш за все, з економічного блоку, вже в цілому визначені, повідомило близьке до Євросоюзу інтернет-видання "Єврообсервер".
Так, за даними видання, найбільш впливові посади членів Єврокомісії - з конкуренції та економічних справ, як очікується, дістануться ветеранам команди Баррозу - іспанцеві Хоакіну Алмунії та фіну Олі Рену.
Передбачається, що Рену перейде нинішня посада Алмунії - члена ЄК з питань економіки і фінансів, а Алмунія займеться питаннями конкуренції.
Голландцю Неєлі Кроесу готують посаду члена Єврокомісії з питань телекомунікацій, Гюнтер Оттінгер (Німеччина) займатиметься питаннями енергетики, змінивши Андріса Пієбалгса.
Питаннями торгівлі, швидше за все, буде доручено керувати бельгійцеві Карелові де Гухту. Французові Мішелю Барнье готують посаду члена ЄК з питань внутрішнього ринку. Проте, як зазначає видання, з його повноважень можуть виключити питання фінансового регулювання, якими займатиметься новий член Єврокомісії.
З великою вірогідністю нинішній член ЄК, що відповідає за питання транспорту, італієць Антоніо Таяні, буде призначений членом ЄК з питань промисловості. Але, вважає "Єврообсервер", він може і зберегти нинішню посаду, яку обіймає з 2008 року. На посаду члена ЄК з питань клімату готують нинішнього міністра Данії з довкілля Конні Хедегарда.
Нові члени ЄС, зокрема, країни Східної Європи, менш упевнені відносно того, які посади вони отримають. Маловірогідно, зазначає видання, що представник Болгарії буде призначений членом ЄК з питань юстиції і внутрішніх справ через серйозні проблеми з корупцією в цій країні. Румунія все ще добивається посади члена ЄК із сільського господарства. Проте члени Європарламенту можуть чинити опір цьому через низку проблем, що існують в Румунії, з управлінням сільськогосподарськими фондами. Можливо, компромісним рішенням стане надання представникові Румунії посади члена ЄК з рибного господарства.
"Єврообсервер" повідомив, що слухання в Європарламенті з питання призначення нових членів ЄК відбудуться в січні.
Видання зазначає, що частина претендентів на посади у виконавчих органах ЄС можуть бути розкритиковані європарламентарями за їхні минулі зв'язки з комуністами. Видання згадує у зв'язку з цим нинішнього міністра закордонних справ ЄС Кетрін Ештон, яку звинуватили в тому, що при перебуванні її скарбником Кампанії за ядерне роззброєння ця організація нібито отримала фінансову допомогу від СРСР. Сама Ештон спростувала ці твердження.
Видання згадує і угорського претендента Ласло Андора, який, як стверджують, був близький до компартії Угорщини, а також представників Чехії і Словаччини Стефана Фуеле і Мароша Сефковича, які були членами компартії Чехо-Словаччини і вчилися в МДІМВ (МГИМО, - ред.), пише видання.
Членом організації комуністичної молоді була претендент від Греції Марія Даманакі, а естонський кандидат Сіїм Каллас був членом КПРС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас