Міністр фінансів Японії серйозно стурбований зростанням курсу єни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів Японії серйозно стурбований зростанням курсу єни

Валюта
528
Міністр фінансів Японії Хірохіса Фуджі сказав, що він може зв'язатися з американськими і європейськими чиновниками для проведення спільних дій з метою усунення дисбалансів валютного ринку на фоні занепокоєння, що зростання єни до свого 14-річного максимуму відносно долара перешкоджатиме економічному відновленню.
"Я маю намір встановити подібний контакт, якщо це буде необхідно", - заявив Фуджі журналістам сьогодні в Токіо, відповідаючи на запитання, чи може уряд порушити питання про втручання у валютний ринок. Японська влада може почати продавати єну вперше за п'ять років, оскільки її зростання до позначки 85 єн за долар загрожує прибуткам компаній і поглиблює дефляцію.
"Нема ніяких сумнівів, що втрати від зміцнення курсу єни набагато перевищують вигоду", - відзначив Фуджі. Ці зауваження контрастують з його ж власними словами, сказаними, коли він вступив на посаду міністра фінансів у вересні. Тоді він говорив, що сильна національна валюта хороша для економіки, тому що вона сприяє підвищенню добробуту споживачів.
Фуджі не відкидає ймовірності спільної заяви країн G7 з приводу ситуації на валютному ринку. Він, проте, відмовився прокоментувати можливість реальної валютної інтервенції, сказавши, що він не в змозі використовувати дане слово у зв'язку із зобов'язаннями перед іншими країнами G7 з приводу забезпечення гнучкості курсів. У той же час, трейдери сумніваються, що коментарі Фуджі були досить сильними, щоб зупинити падіння долара, бо спільна інтервенція - малоймовірна подія.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас