НБУ спростовує наявність 1 млрд грн. для фінансування заходів боротьби з грипом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ спростовує наявність 1 млрд грн. для фінансування заходів боротьби з грипом

Казна та Політика
672
Національний банк України (НБУ) надав інформацію Верховній Раді, президентові та прем'єр-міністрові про результати діяльності й наявні доходи, повідомив директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків Нацбанку Сергій Круглик.
"НБУ інформував парламент, президента і прем'єр-міністра про свою діяльність і про різницю, що склалася, між доходами і видатками. Підтвердження будь-якої інформації про наявність 1 млрд грн. з боку Нацбанку не було", - сказав він.
При цьому С.Круглик нагадав, що в світі авансове перерахування центральними банками сум перевищення доходів над видатками не практикується.
Як повідомило агентству інформоване джерело в НБУ, за підсумками дев'яти місяців 2009 року доходи Нацбанку перевищили його видатки лише на 608 млн грн.
Як повідомлялося, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що глава НБУ Володимир Стельмах підтвердив їй наявність позитивної різниці між доходами і видатками центробанку в розмірі 1 млрд грн., які можуть бути перераховані до державного бюджету для забезпечення фінансування заходів боротьби з епідемією грипу. Глава уряду також закликала парламент подолати вето президента на закон про виділення цих коштів, підкресливши, що вони мають неемісійну природу.
За матеріалами:
НБУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас