Британський міністр фінансів виправдав багатомільярдні таємні кредити центрабанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський міністр фінансів виправдав багатомільярдні таємні кредити центрабанку

Казна та Політика
274
Міністр фінансів Великобританії Алістер Дарлінг виступив на захист неоднозначного рішення, що дозволило Банку Англії таємно видати багатомільярдні кредити двом крупним комерційним банкам. Про це повідомляє AFP.
Раніше британський ЦБ повідомив, що в 2008-2009 роках таємно надав Royal Bank of Scotland (RBS) і HBOS (що нині є частиною групи Lloyds TSB) 61,6 мільярда фунтів стерлінгів (більше 100 мільярдів доларів) у вигляді короткострокових антикризових кредитів. У Банку Англії також заявили, що кредити до теперішнього часу вже повністю погашені.
За словами Дарлінга, в разі оприлюднення інформації про кредити під час їх надання, вся британська фінансова система піддалася б загрозі краху. Він додав, що оцінивши небезпеку цієї інформації, Банк Англії вирішив її не публікувати.
Багато провідних британських банків виявились у дуже важкому становищі через глобальну фінансову кризу, яка восени 2008 року практично паралізувала міжбанківське кредитування. В стані, близькому до фінансового краху, виявилися Royal Bank of Scotland і Lloyds TSB, а також Bradford & Bingley.
Останній поглинула іспанська група Banco Santander, а ось два інших не змогли обійтися без допомоги уряду. Окрім надання короткострокових стабілізаційних кредитів, держава була вимушена придбати пакети акцій в обох установах. RBS був фактично націоналізований, оскільки доля держави в ньому досягла 70 відсотків.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас