Китай посилює регулювання банківських переказів для фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай посилює регулювання банківських переказів для фізосіб

Казна та Політика
341
Заходи із посилення регулювання банківських переказів запроваджує Китай, оскільки очікування зміцнення курсу юаня викликали надходження капіталу на ринки країни, інформує Forbes.
Обмеження торкнуться переказів коштів в юанях та іноземній валюті відносно фізичних осіб. Іноземним фізособам і організаціям забороняється переказувати кошти в іноземній валюті п'яти або більш громадянам Китаю для подальшої конвертації в юані за один день або протягом декількох днів поспіль, говориться в постанові Державного валютного управління КНР.
При цьому фізичним особам в Гонконзі і Китаї забороняється отримувати більше 20 тис. юанів ($2929) на добу. Таким чином, як постановило Державне валютне управління, п'ять або більше громадян Китаю не можуть "відправляти кошти на рахунок однієї фізичної особи або однієї організації в юанях після обміну іноземної валюти на китайські юані того ж дня, наступного дня або протягом декількох днів поспіль".
"Головна мета нових правил - контроль надходження "гарячих грошей", - вважає старший аналітик другого за величиною China Construction Bank Corp. Чжао Цинмін. - Перекази коштів фізичним особам з-за кордону є важливим каналом надходжень "гарячих грошей" до Китаю". За його оцінкою, приплив спекулятивного капіталу до Китаю за останніх 4 роки перевищив $200 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас