В БЮТ пропонують скасувати відповідальність за провокування хабара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В БЮТ пропонують скасувати відповідальність за провокування хабара

Казна та Політика
293
Депутат Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Сергій Міщенко пропонує парламенту відмінити кримінальну відповідальність за свідоме створення службовою особою обставин і умов для отримання хабара з метою викриття хабарника.
Про це йдеться в законопроекті №5305 "Про внесення змін до статті 370 Кримінального кодексу", зареєстрованому в Раді 4 листопада.
Водночас законопроект пропонує залишити чинною норму Кримінального кодексу, згідно з якою передбачена кримінальна відповідальність за провокацію дачі хабара.
Згідно із Кримінальним кодексом, провокація хабара карається обмеженням свободи на строк до 5 років або позбавленням волі на термін від 2 до 5 років, а таке ж діяння, здійснене посадовою особою правоохоронних органів, карається позбавленням волі на термін від 3 до 7 років.
В записці пояснення до законопроекту наголошується, що існування в Кримінальному кодексі згаданої норми утрудняє проведення співробітниками правоохоронних органів відповідних дій з метою виявлення хабарників серед посадових осіб.
При цьому, на думку автора законопроекту, в окремих випадках провокація здобуття хабара може бути трохи єдиним способом виявлення хабарників, зокрема у справах, пов'язаних з виділенням землі.
Нагадаємо, що 17 листопада Рада не змогла подолати вето на закон "Про внесення змін до деяких законів про протидію хабарництву", який передбачав посилення відповідальності за хабарництво в органах державної влади, правоохоронних і судових органах.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас