Курс гривні на міжбанку в середу пробив рівень 8,00 грн/дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс гривні на міжбанку в середу пробив рівень 8,00 грн/дол.

Кредит&Депозит
1681
Курс гривні на міжбанківському валютному ринку в середу в другій половині торгів зміцнився до 7,985 грн/$1 з 8,07 грн/$1 за підсумками торгів у вівторок.
Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" оператори валютного ринку, ринкові котирування цього дня до 14:50 становили 7,97-8,00 грн/$1, тоді як на початку торгів - 8,05-8,08 грн/$1: попит на валюту скоротився, тоді як пропозиція збереглася майже без змін.
Національний банк України (НБУ) цього дня на міжбанк доки не виходив, але продає валюту на аукціоні на підтримку фізичних осіб - позичальників за курсом 8,05 грн/$1.
Курс гривні з початку поточного року зміцнився на 0,8% - з 8,05 грн/$1. Для підтримки курсу національної валюти НБУ з початку року продав зі своїх резервів близько $11 млрд.
Дилери комерційних банків вважають, що зміцнення гривні може продовжитися під впливом низки чинників: поліпшення ситуації з платіжним балансом, надходження валютних коштів під вибори і для капіталізації окремих банків з іноземним капіталом, а також продажу валюти підприємствами для розрахунків з державним бюджетом.
Крім того, дилери вважають, що позначається на курсі і скорочення попиту на готівкову валюту з боку фізичних осіб. При цьому, за оцінкою операторів ринку, наближення новорічних свят підштовхуватиме українців до продажу валюти.
"На курс впливає комплекс чинників. Зміцнення гривні може продовжитись", - підкреслив співробітник казначейства одного з банків з іноземним капіталом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас