Путін: Ставка по іпотеці має знизитися до 10-11% вже наступного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Ставка по іпотеці має знизитися до 10-11% вже наступного року

Кредит&Депозит
209
Прем’єр-міністр РФ Володимир Путін, який зараз перебуває в Санкт-Петербургу з робочою поїздкою, на нараді з питань забезпечення житлом військовослужбовців заявив, що кредитна ставка по іпотеці має знизитися до 10-11% вже в 2010 році, а в подальшій перспективі вартість іпотечного кредиту не повинна перевищувати 6-7% річних.
Крім того, він повідомив про необхідність введення так званих житлових бонусів для сімей військовослужбовців, що мають двоє і більше за дітей. За його словами, бонус полягатиме в збільшенні житлового нормативу, який зараз складає 18 квадратних метрів, у тому числі й по іпотеці.
Всього в 2009-2010 роках військовослужбовці збройних сил РФ отримають 90 тис. квартир, таким чином "проблема закриється", відзначив прем'єр.
В рамках візиту до Петербургу Путін також відвідав житловий район "Нова Іжора", де оглянув малоповерхові будинки для військовослужбовців, передає прес-служба уряду.
Міністр оборони РФ Анатолій Сердюков, який супроводжував Путіна, повідомив, що вартість квадратного метра в цих будинках складає трохи більше 44 тис. рублів, а загальна площа такого будинку коливається в межах 128-136 квадратних метрів.
Сердюков відзначив, що ці цифри укладаються в норматив вартості житла, проте за законом Міноборони може купувати для військовослужбовців тільки квартири, але не будинки, на що російський прем'єр заявив, що уряд готовий поправити законодавство в цьому питанні.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас