ВВП 30 країн ОЕСР зріс в III кварталі на 0,8% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП 30 країн ОЕСР зріс в III кварталі на 0,8%

Казна та Політика
169
Сукупний внутрішній валовий продукт (ВВП) 30 держав-членів Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) зріс в III кварталі 2009 року на 0,8% в порівнянні з попереднім кварталом (за попередніми даними, з урахуванням сезонної корекції). Про це повідомляється в звіті ОЕСР, опублікованому в понеділок в Парижі.
Таким чином, "зона ОЕСР" (фактично група промислово розвинених держав світу) вийшла з рецесії в III кварталі поточного року: їх сукупний ВВП продемонстрував зростання вперше з початку 2008 року. Між тим ВВП країн ОЕСР в липні-вересні цього року знизився на 3,3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Із матеріалів ОЕСР видно, що ВВП Євросоюзу зріс в III кварталі на 0,2% (у поквартальному вирахуванні), ВВП "великої сімки" (G7) збільшився на 0,7%. Економіка США, зокрема, зросла на 0,9%, економіка Німеччини - на 0,7%, економіка Японії - на 1,2%. Аутсайдером G7 стала Великобританія, чий ВВП знизився в III кварталі на 0,4%.
До ОЕСР входять 30 країн: Австралія, Австрія, Бельгія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Корея, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, США, Туреччина, Фінляндія, Франція, Чехія, Швеція, Швейцарія і Японія. На держави ОЕСР припадає 61,3% загальносвітового ВВП.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас