Для Китаю не важливо, скільки коштує долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для Китаю не важливо, скільки коштує долар

Валюта
7738
Для Китаю не важливо, скільки коштує долар, бо це майже не впливає на економіку країни, заявив президент Центробанку КНР Чжоу Сяочуан на форумі BusinessWeek CEO в Пекіні. Послаблювати контроль за курсом національної валюти Китай поки не має наміру.
Це відповідь США, що добиваються відв'язування юаня від долара. Питання курсів валют минулого тижня обговорював і президент США Барак Обама під час візиту до Китаю. Але обіцянок, що курсова політика буде скоректована, він не отримав.
Декілька американських конгресменів минулого тижня звернулися в мінторгівлі США з проханням провести розслідування на предмет маніпулювання Китаєм курсом валюти, тому що недооцінений юань робить експорт з КНР несправедливо дешевим. Зміни курсової політики КНР підтримують і країни Азії, заявив в інтерв'ю FT президент Світового банку Роберт Зеллік.
Поки китайська влада зайняла місце спостерігача на валютному ринку. Підбивати підсумки переговорів рано, вважає Зеллік, валютна політика у будь-якому випадку мінятиметься поступово. Дисбаланси між економіками США і Китаю величезні й проблему доведеться вирішувати, упевнений Микола Кащєєв з Ощадбанку.
Причина не в прив'язці юаня до долара, вважає голова ради директорів азіатського підрозділу Morgan Stanley Стівен Роуч: "Основна проблема в американській економіці, проблему незбалансованості якої вирішити набагато складніше, ніж в Китаї".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас