Deutsche Bahn побудує в Катарі залізничну мережу за 17 мільярдів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bahn побудує в Катарі залізничну мережу за 17 мільярдів євро

Казна та Політика
180
Німецький залізничний концерн Deutsche Bahn отримав одне з найбільших замовлень в своїй історії. За даними федерального міністра транспорту Петера Рамзауера, Deutsche Bahn спільно з іншими німецькими компаніями побудує в еміраті Катар залізничну мережу для здійснення пасажирських і вантажних перевезень.
Договір про створення компанії Qatar Railways Development Company, яка займеться підготовкою і реалізацією проекту, заплановано підписати в неділю, 22 листопада, в столиці Катара Доха, повідомило агентство dpa. Німецька сторона володітиме 49 і Катар - 51 відсотком акцій компанії. Вартість проектувальних робіт оцінюється в 700 мільйонів євро.
Створення інфраструктури обійдеться емірату в 14 мільярдів євро, повідомляє Reuters. Велику частку замовлень розраховує отримати Deutsche Bahn. Одним з постачальників поїздів, на які планується витратити 2 мільярди євро, може стати концерн Siemens. Після завершення будівництва Deutsche Bahn сподівається також отримати право на експлуатацію залізничної мережі.
Уряд Катару має намір з'єднати столицю країни Доху з аеропортом, а також острівним еміратом Бахрейн. Для цього до 2014 року незалежно від вищеназваного проекту планується побудувати 45-кілометровий міст.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас