Кудрін: Прем'єри країн СНД підтримують перехід у розрахунках на національні валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Прем'єри країн СНД підтримують перехід у розрахунках на національні валюти

240
Питання переходу на розрахунки в національних валютах детально обговорювалося на засіданні Ради глав урядів країн СНД в Ялті, повідомив віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін.
"В процесі обговорення всі дуже уважно поставилися до плану антикризових заходів, особливий акцент було зроблено на використанні в розрахунках національних валют", - сказав журналістам О.Кудрін, який зробив на саміті доповідь про антикризові заходи.
За його словами, глави всіх урядів підтримали рішення рухатися за цим планом, перш за все - використовувати в розрахунках національні валюти - російську або альтернативні, а не лише долари США.
За оцінкою віце-прем'єра, перейти на такі розрахунки сторони зможуть протягом найближчих років, "за якимись позиціями - вже зараз, за якимись - найближчим часом".
О.Кудрін відзначив, що дуже багато питань було поставлено про російські антикризові програми, зокрема щодо підтримки автомобільної галузі, житлового будівництва, субсидування ставок. Своїм досвідом поділилися також прем'єри Казахстану й України, сказав віце-прем'єр.
"Всіх дуже зацікавив антикризовий фонд, всіх дуже цікавив досвід Євразійського банку розвитку", - відзначив він, додавши, що ця тема була винесена як окреме питання порядку денного.
"На розгляді банку зараз перебуває проект на $7 млрд - перш за все по країнах ЄврАзЕС, але ми готові розширювати", - сказав О.Кудрін.
Він дуже позитивно оцінив зустріч, що відбулася в Ялті.
"Це було одне з найзацікавленіших обговорень, яке я пам'ятаю за всю історію СНД", - сказав О.Кудрін.
Віце-прем’єр відзначив зацікавленість учасників саміту в зростанні російської економіки. "Наш спільний обсяг торговельного обороту за цей час скоротився на 46%. Це - удар по всіх економіках", - сказав він. За словами О.Кудріна, учасники зустрічі відзначали, що якщо російська економіка зростатиме, вони отримають багато замовлень, тому вони зацікавлені в зростанні економіки Росії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас