Банкіри виступають проти заміни систем охорони з метою не допустити нападу грабіжників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри виступають проти заміни систем охорони з метою не допустити нападу грабіжників

485
Банкіри виступають проти заміни систем охорони з метою не допустити нападу грабіжників. Голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук відзначив, що він не противник посилення захисту банківських відділень, але проти монополізації ринку таких послуг. "Я проти монополій, але не проти захисту. Але для цього не треба встановлювати наддороге технічне забезпечення захисту, замість того, що вже встановлене. Я за раціональний підхід", - відзначив він.
За його словами, криміногенна ситуація на сьогодні не збільшується і не зменшується, встановлення систем охорони диктує економічний стан. Керівники банків мають відповідати за збереження грошових коштів у їх організаціях. "Однак тут не повинно бути монополій. Адже у нас на сьогодні лише державна охорона може мати вогнепальну зброю", - підкреслив Гриджук.
В той же час він відзначив, що боротися необхідно не з халатністю банкірів, а зі злочинністю.
Голова правління банку "Форум" Ярослав Колесник вважає, що напади на комерційні банки - це проблеми самих банків. "Давати нам рекомендації, яке бронескло ми повинні поставити, у кого його купити і за скільки - це неправильно. Тут ми мусимо ставити акцент на тому, що у нас є інструментарій, і ми самі захистимо свої відділення", - говорить Колесник. Він висловив незгоду з вимогою генпрокуратури встановлювати нові системи охорони. "Скло ми сьогодні купуємо проти автоматів, проти гранатометів ще не купуємо, завтра буде інше скло, інші умови і так далі. Ці регулятивні процеси, на жаль, не на користь розвитку банківської системи в цілому", - вважає він.
Крім того, Колесник відзначив, що на сьогодні діє постанова Національного банку України №421, яка забороняє банкам будь-які інвестиції в поточному році. "А з іншого боку нам кажуть: поставте інший захист", - говорить він.
Як повідомлялося, 17 листопада Генеральний прокурор України Олександр Медведько зобов'язав підлеглих до 1 грудня перевірити наявність в банківських установах систем охорони і порушити кримінальні справи в разі їх відсутності проти керівників банків за службову халатність.
В свою чергу міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко підтримав ініціативу генпрокурора. При цьому він відзначив, що Верховна Рада не розглядає спеціально розроблений із цього приводу законопроект, а НБУ, незважаючи на неодноразові звернення і прохання з боку МВС, не дає відповідних доручень банкам.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас