Китай замерзає через брак газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай замерзає через брак газу

Енергетика
899
Через люті морози на півночі Китаю почалися проблеми з опаленням в південних та інших районах країни. Газівники перенаправляють паливо в найбільш замерзаючі території, але газу всім не вистачає, повідомляють місцеві ЗМІ.
Газети пишуть, що такого дефіциту блакитного палива в країні не спостерігалося багато років. У деяких містах і районах вже відключено опалення в адміністративних будівлях, скорочена подача тепла в готелі, припиняється подача газу на промислові підприємства.
Китайська національна нафтогазова корпорація CNPC в останні два тижні збільшила видобуток палива з 169 млн. кубометрів до 189 млн. кубометрів на день, але і цього вже не вистачає. При цьому перекачування газу в північні райони зросло майже удвічі в порівнянні з тим же періодом минулого року. Саме масштабним перенаправленням потоків і зумовлений брак палива на півдні.
В той же час, керівництво CNPC вже попередило, що в зв’язку з таким рівнем споживання газу нині можуть виникнути проблеми з опаленням в піковий період, який зазвичай в Китаї настає в грудні-січні. В цьому випадку фахівці не відкидають проблем із забезпеченням газом Пекіна й інших північних районів, а також з безпекою і стабільною роботою газопроводів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас