Мін'юст ввів електронний облік нотаріальних бланків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст ввів електронний облік нотаріальних бланків

388
Міністерство юстиції скасовує паперові книги обліку спеціальних бланків нотаріальних документів. Як повідомила прес-служба Мін'юсту, з 1 січня 2010 р. облік вестиметься виключно в електронному вигляді у складі єдиного реєстру спеціальних бланків нотаріальних документів. Як повідомив міністр юстиції Микола Оніщук, електронний облік запроваджується з метою посилення охорони і збереження нотаріальних документів.
Новація передбачає створення належних умов для реалізації та захисту прав учасників правовідносин, що виникають при здійсненні нотаріальних дій. Крім того, з введенням електронного обліку нотаріальних бланків буде забезпечено належний рівень організаційного і професійного рівня нотаріального обслуговування.
Порядок ведення єдиного реєстру спеціальних бланків нотаріальних документів набирає чинності з 1 січня 2010 року. Порядок передбачає облік надходження і видачі бланків нотаріусам, а також облік зіпсованих і анульованих бланків.
Зобов’язання щодо обліку нотаріальних бланків Мін'юст поклав персонально на завідуючих нотаріальних контор і архівів, державних і приватних нотаріусів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас