Ющенко: Київ розглядає угоду про асоціацію як крок на шляху прямого членства в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Київ розглядає угоду про асоціацію як крок на шляху прямого членства в ЄС

293
Київ розглядає нову угоду про асоціацію між Україною і ЄС, над якою нині йде робота, як крок на шляху прямого членства в ЄС, заявив президент Віктор Ющенко.
"Україна розглядає нову угоду як крок на шляху прямого членства в ЄС", - сказав він, відкриваючи засідання РНБО в п'ятницю.
В.Ющенко відзначив, що велика частина роботи над угодою вже виконана і фактично залишилися лише технічні питання.
"Позиція Євросоюзу щодо економічної частини угоди про асоціацію полягає у впровадженні поглибленої економічної інтеграції з перспективою доступу до внутрішнього ринку ЄС", - відзначив президент.
Очевидно, за його словами, всім треба розуміти, що нова угода між Україною і ЄС буде "стимулом поглиблення внутрішніх економічних і соціальних реформ в Україні.
В.Ющенко торкнувся проблем, з якими стикаються в процесі підготовки угоди. Перш за все, за його словами, це слабка координація урядових структур і ділових кіл на переговорах, недостатнє висвітлення процесу підготовки до угоди з боку українських засобів масової інформації.
На думку глави держави, уряд мусить постійно інформувати громадськість про те, як іде процес переговорів, у тому числі і про зону вільної торгівлі.
Крім того, відзначив В.Ющенко, є ще одна "банальна, як завжди, проблема фінансового забезпечення переговорного процесу". За його словами, 2/3 коштів у бюджетах Міністерства закордонних справ і відповідних міністерств і відомств, які беруть участь у переговорах, відсутні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас